neděle 11. listopadu 2012

Přeštíci od Real meat society


Děcka, musím se vám svěřit s novým objevem. The Real Meat Society je řeznictví šéfkuchaře pražské restaurace Sansho. Najdete tam pouze maso, které podle jeho vlastních slov pochází “ze šťastných zvířátek”. Jasně, všichni se shodneme, že nejhumánnější by asi bylo zvířata vůbec nezabíjet a maso vůbec nejíst. Ale pokud ho ze svého jídelníčku nedokážete vyřadit úplně, vím kam pro něj zajít, abyste z toho neměli špatné svědomí. 

The Real meat society Paula Daye prodává pouze maso zvířat z osvědčených chovů, v nichž se zvířata pasou volně v přírodě, žijí v rodinkách a rostou si bez antibiotik. Na nábřeží v těsné blízkosti Tančícího domu tak dostanete maso z Přeštických prasátek, či skvělé české hovězí. A tím to nekončí – u pultu budete jen těžko odolávat snídaňovým klobáskám, nebo předpřipraveným hamburgerům.

Maso logicky není z nejlevnějších, za dva velké hovězí rump steaky jsem zaplatila něco přes 400 Kč a za tři kotletky z Přeštických prasátek, o jejichž zachování se Paul Day v Čechách zasadil, přišly na 140 Kč. Ale za to, jak nebesky chutnaly, je to velmi pěkná cena. 


Když už si jemné kotletky z Přeštíků koupíte, dejte si je třeba se sladkým červeným zelím a meruňkovým chutney. Recept na úpravu zelí naleznete zde a chutney zde. Kotletky stačí jen nasolit, opepřit a pak jen zprudka osmahnout na pánvi nejprve po jedné straně a zhruba po čtyřech minutách po druhé. Maso tak zůstane šťavnaté a bůček po stranách kotletek krásně zkaramelizuje.

Paul Day si chválí použití masa z Přeštických vepřů zejména v asijské kuchyni. To se rozhodně musí vyzkoušet. Kotlety z Přeštíků si o to přímo říkají. 


Žádné komentáře:

Okomentovat