středa 7. listopadu 2012

Tagliatelle s hráškovou omáčkou: recept




Další úlovek do rubriky “rychlovky”. Tohle jídlo je extra rychlé a zároveň efektní. Recept jsem se snažila okopírovat z brněnského Cattaniho.


 Budete potřebovat:

·      Tagliatelle
·      250 g mraženého hrášku
·      50 ml zakysané smetany
·      Parmazán nastrouhaný na hoblinky
·      Čerstvý mletý pepř, muškátový oříšek, sůl
·      2 polévkové lžíce másla

Hrášek nechte povolit a poté povařte do měkka ve velmi malém množství vody. Přidejte máslo a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Do směsi vlijte smetanu a dochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a čerstvě mletým pepřem. Mezitím povařte podle návodu tagliatelle tak, aby byly na skus. Na velké pánvi prohřejte a promíchejte omáčku s těstovinami a servírujte. Na talíři posypte většími kusy parmezánu a popepřete. 


Žádné komentáře:

Okomentovat