sobota 19. května 2012

My milkshake! Damn right, its better than yours…


...I can teach you, but I have to charge… Vzpomínáte? Kellis, 2003. Nic proti Kellis, ale já vás recept na milkshake naučím úplně zdarma. 


K něčemu se vám přiznám. Hrozně miluju milkshake od McDonalda. Občas, když je večer vedro, vystoupím z tramvaje na Andělu a koupím si s sebou jeden malý jahodový, který pak srkám po cestě autobusem domů. Možná je to jen manifestace nedostatku mléčných výrobků v mé stravě. Možná je to ale vzpomínka na dětství, kdy mě táta poprvé v životě vzal do McDonalda. Hezky jsme se oblékli a já si na první pobočce v ČR ve Vodičkově dala obligátní Cheesburger v kombinaci s jahodovým shakem.  Chutnal božsky – úplně jinak než komunistické sladkosti, na které jsem byla zvyklá. Rozhodla jsem se proto “ušetřit” si ho na doma. Vezli jsme ho pak s tátou nejdřív tramvají, pak metrem a pak ještě pěšky až na vzdálené sídliště Jinonice. Tam jsem ho vítězoslavně předala na ochutnání mámě. No, zbylo z něj jen hnusné sladké mléko, že. Takže možná proto ten můj večerní rituál… 

Na jahodový milkshake potřebujete:

·      Jahody – můžete použít i ty “unavenější”, které jste nestihli zpracovat
·      Cukr moučka
·      Kvalitní plnotučné mléko
·      Led, nebo zmrzlina (nejlépe vanilková)

Z jahod okrojte stopky a případné nečistoty. Poté poprašte podle stupně kyselosti jahod moučkovým cukrem a vložte do mixéru. Zalijte mlékem a přidejte led, nebo vanilkovou zmrzlinu a rozmixujte. Není v tom fakt žádná věda.



1 komentář:

  1. Já nejradši mixuju s jogurtem :) Sice to nechutná jak milkshake (z McDonalda ;), ale podle mě je to ještě lepš než s mlékem :)

    OdpovědětVymazat