úterý 14. října 2014

Pečená hruška s kozím sýrem a ořechy


Když udeří krušné časy, je důležité umět si to alespoň doma udělat pěkný. Takže tady mám recept pro všechny rozzlobený holky. Chlapi, jestli to čtete, odpovězte si nejprve na otázku: “Jím kozí sýr?” A jelikož odpověď s největší pravděpodobností bude znít ne a bude následovaná takovými těmi “divně to smrdí” kecy, tak si přelistujte na jinej recept a vařte prostě něco jinýho, jasný?


A teď zase zpátky k holkám. Tenhle recept vás vytáhne i z toho největšího bahna. Kozí sýr vás svou zemitou silou vymrští zpět na nohy, jemnost hrušky pohladí a celková harmonie s ořechy a brusinkami ujistí o tom, že všechno bude zase dobrý!

 Takže co potřebujete:

  • Kozí sýr hermelínového typu
  • Měkké české hrušky (chraň vás pánbůh od toho, abyste si v obchodě vybrali jednu z těch tvrdek, co vydrží celou zimu, pořádně měkká a medová musí být!)
  • Brusinkový kompot (lze běžně zakoupit)
  • Olivový olej
  • Čerstvě mletý pepř
  • Hrst, či dvě vlašských ořechů



Jak na to?

Hrušku si podélně rozkrojte a lžičkou vydlabejte jádřinec. Vlašské ořechy dejte na chvilku pod gril, aby zezlátly. Ale pozor, pořád je sledujte, nebude to trvat dlouho. Mezitím si pokrájejte sýr na tenké plátky a poklaďte jimi vrchní části hrušek. Až budou ořechy nazlátlé, vyndejte je z trouby a pod gril strčte zapéct hrušky. Mezitím si udělejte zálivku – zhruba tři lžičky brusinek smíchejte se dvěma lžičkami olivového oleje a čerstvě namletým pepřem (špetka). Až bude sýr na hruškách pod grilem zlátnout,  vyndejte je, posypte vlašskými ořechy a pokapejte zálivkou. Můžete podle chuti servírovat i se salátem z polníčku. Je to fakt božský!

10 komentářů:

  1. Dobrý. S kozím sýrem jsem kamarádka a kombinace hruška a sýr je super. Já takhle dělávám štrůdl s rokfórem a hruškami...

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji :) Přeji krásný den a jsem ráda, že se Vám recepty líbí.

    OdpovědětVymazat

  3. I think what you posted made a lot of sense. However, consider this, what if you added a little content? I am not suggesting your information is not solid., however what if you added a headline that makes people desire more? I mean %BLOG_TITLE% is a little boring. You could peek at Yahoo's front page and note how they create news headlines to grab people to open the links. You might add a related video or a picture or two to get people interested about everything've got to say. Just my opinion, it would bring your blog a little livelier. yahoo sign in

    OdpovědětVymazat
  4. Homeowners who buy or refinance at today's extremely low rates may benefit from recent rate volatility. mortgage payment calculator canada However, make certain to schedule a ending up in your mortgage broker and discuss your mortgage and it is required payments. mortgage calculator canada

    OdpovědětVymazat
  5. Thank you The foreign visitors need to apply for kenya online visa. That offers them fast and secure visa services. You also can check the al information regarding to visa here to get in the Kenya.

    OdpovědětVymazat
  6. Thank you for this post. The international tourists who want to apply for Azerbaijan sticker visa must check the Azerbaijan sticker visa requirements online.

    OdpovědětVymazat
  7. Ok, there is a decent conversation about this passage here on this site. Vietnam Visa for US passport holders. All the USA Citizens should have an e Visa to visit Vietnam for both the travel industry and business purposes. without evisa or visa they can not go into the turkey.

    OdpovědětVymazat
  8. Wonderful article, thanks for putting this together! This is obviously one great post. Thanks for the valuable information and insights you have so provided here. Travelers who are planning to visit Turkey. Travelers planning to travel to Turkey. They should be aware of the Turkey visa requirement to avoid inconvenience during the visa process.

    OdpovědětVymazat
  9. I will bookmark your website because it's so amazing. I will share it with my loved ones. Travelers have the option of applying for a Turkish Visit Visa online from anywhere in the world, as long as they have an internet connection and valid documents.

    OdpovědětVymazat