úterý 14. října 2014

Pečená hruška s kozím sýrem a ořechy


Když udeří krušné časy, je důležité umět si to alespoň doma udělat pěkný. Takže tady mám recept pro všechny rozzlobený holky. Chlapi, jestli to čtete, odpovězte si nejprve na otázku: “Jím kozí sýr?” A jelikož odpověď s největší pravděpodobností bude znít ne a bude následovaná takovými těmi “divně to smrdí” kecy, tak si přelistujte na jinej recept a vařte prostě něco jinýho, jasný?


A teď zase zpátky k holkám. Tenhle recept vás vytáhne i z toho největšího bahna. Kozí sýr vás svou zemitou silou vymrští zpět na nohy, jemnost hrušky pohladí a celková harmonie s ořechy a brusinkami ujistí o tom, že všechno bude zase dobrý!

 Takže co potřebujete:

  • Kozí sýr hermelínového typu
  • Měkké české hrušky (chraň vás pánbůh od toho, abyste si v obchodě vybrali jednu z těch tvrdek, co vydrží celou zimu, pořádně měkká a medová musí být!)
  • Brusinkový kompot (lze běžně zakoupit)
  • Olivový olej
  • Čerstvě mletý pepř
  • Hrst, či dvě vlašských ořechů



Jak na to?

Hrušku si podélně rozkrojte a lžičkou vydlabejte jádřinec. Vlašské ořechy dejte na chvilku pod gril, aby zezlátly. Ale pozor, pořád je sledujte, nebude to trvat dlouho. Mezitím si pokrájejte sýr na tenké plátky a poklaďte jimi vrchní části hrušek. Až budou ořechy nazlátlé, vyndejte je z trouby a pod gril strčte zapéct hrušky. Mezitím si udělejte zálivku – zhruba tři lžičky brusinek smíchejte se dvěma lžičkami olivového oleje a čerstvě namletým pepřem (špetka). Až bude sýr na hruškách pod grilem zlátnout,  vyndejte je, posypte vlašskými ořechy a pokapejte zálivkou. Můžete podle chuti servírovat i se salátem z polníčku. Je to fakt božský!

3 komentáře:

  1. Dobrý. S kozím sýrem jsem kamarádka a kombinace hruška a sýr je super. Já takhle dělávám štrůdl s rokfórem a hruškami...

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji :) Přeji krásný den a jsem ráda, že se Vám recepty líbí.

    OdpovědětVymazat