neděle 22. dubna 2012

Vyslovujte Cheesecake!


Děcka, mám na něj hroznou chuť, takže si uděláme Cheesecake. Už jsem to v Prostřenu slyšela vyslovovat různě: “Čísček”, dokonce “Čískák”. Vy ale určitě víte, jak se to vyslovuje. Akorát uvařit jste to určitě ještě nezkoušeli. Protože si myslíte, že to je složitý. Ale není děcka, naopak!

 
Já Cheesecake taky zkoušela poprvé, ale zkonzultovala jsem oblíbenou rubriku “Poprvé s Ditou P.” v magazínu Albert a recept jako vždy vyšel. Dita bude mít v květnu novou kuchařku, tak se těšme. Jo, musím dodat - Albert stojí jako sámoška za prd, takže tam chodím spíš kvůli tomu časáku.

Cheesecake jsem pekla minulý víkend a jelikož jsem měla plné ruce jiných povinností a receptu pro Kraus magazín, dělala jsem to trochu bezmyšlenkovitě. To vám neradím. Je to sice strašně jednoduchý recept, ale neměli byste dělat takové kiksy jako já. Třeba šlehat několik desítek minut šlehačku a strašně se divit, co s ní je, abyste zjistili, že jste koupili šmetanu na vaření. Takže v mém Cheesecaku šlehačka chybí. Tak jsem tam místo ní dala želatinu. Babica mě z fleku může vzít do party. Ještě mi do něj ale přece jen kousek chybí. Například vám tady nepíšu, že se “moje ruka vejde do každé papriky”. 


Shodou okolností jsem v týdnu šla na konferenci o PR. Většina přednášejících bohužel nezaregistrovala, že se náš obor s příchodem sociálních médií naprosto změnil. Proto byl pro mne zásadním highlightem oběd. Podával se totiž v restauraci Midtown Grill hotelu Marriot a jako dezert byl Cheesecake! Vsadím se, že kuchař použil na korpus kakaové sušenky Derby od Opavie. To musím zkusit! A jakou značku sušenek používáte jako korpus do Cheesecaku vy?

Co budete potřebovat?
   250g máslových sušenek (já použila Club) 
   1vanilkový lusk
   500g sýru typu žervé (já použila Lučinu)
   100g moučkového cukru
   250ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:

•  400g jahod

•   25g moučkového cukru 
 
Máslové sušenky vložte do pytlíku a válečkem rozdrobte na maličké kousky. Dortovou formu vymažte máslem a dno vyložte pečícím papírem. Sušenky nasypte dovnitř a rozprostřete po dně. Poté rozhřejte máslo a nalijte ho do sušenek a promíchejte. Směs uhlaďte lžící a nechte v lednici vychladnout. 
Sýr žervé utřete s moučkovým cukrem a vanilkou. Pak jemně vmíchejte do tuha ušlehanou šlehačku. Celou směs nalijte na sušenkový korpus a uhlaďte lžící. Na noc dejte ztuhnout do ledničky. Můžete podávat s jakýmkoli ovocem, nebo pouze s mátou, či citronem. Originální recept uvádí částečně rozmixované a částečně pokrájené jahody, což musí být super. 
Tak mi nezapomeňte napsat, s čím Cheesecake nejvíce chutná vám a co jste dali do korpusu!

7 komentářů:

  1. Tvůj blog se mi mooooc líbí, nominovala jsem tě na svém blogu na ocenění :)

    OdpovědětVymazat
  2. máš u mě nominaci na Versatile Blogger Award :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak nepečený cheescake neznám, ale narozdíl od toho pečeného to vypadá dost blbuvzdorně :-) díky, vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  4. Díky děvčata! Mně ale ke spokojenosti úplně stačí tři komentáře ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Urcite vyzkousim, na chalupe nemam troubu, pecu v remosce. Cheesecake miluju, ale bala jsem se prave te slozitosti. Tenhle recept zmaknu:) Tesim se a dekuji.

    OdpovědětVymazat
  6. Sušenky vypadají opravdu skvěle! Budu je muset vyzkoušet :)
    Měj se v lásce,
    Alyssa

    OdpovědětVymazat