sobota 8. ledna 2011

Recenze pro Scuk - Las Adelitas

Autentické Mexiko uprostřed Vinohrad. Netrváte-li u restaurací na luxusním interiéru, v této živé a kosmopolitní restauraci skutečně pookřejete. Kvůli originálnímu mexickému koření se budu vracet.

Las Adelitas na první pohled vypadá jinak, než všechny rádoby „mexické“ pražské restaurace. O to autentičtější mexické kuchyně a atmosféry se vám tam ale dostane. Interiér je poměrně strohý, jedinou ozdobu tvoří kachličky s mexickými motivy. V restauraci ale hraje mexická hudba, vládne čilý ruch a mluví se víc španělsky a anglicky než česky. Navíc velké plus je, že celá restaurace je nekuřácká.




Obsluha sice nemá ten nejčistší pražský přízvuk, ale domluvíte se s ní velmi dobře. Číšník se o nás pozorně, ale ne vlezle staral, hned nám nabídl denní specialitu a nebyl pro něj sebemenší problém vyjít v její úpravě vstříc přání vegetariánů. Dokonce mi věnoval na ochutnání malou sklenici rýžové vody, když jsem byla zvědavá, co je to za nápoj.

Měli jsme rýžovou placku plněnou brambory a sýrem, s fazolovou omáčkou a rýží. Jídlo bylo čerstvé, rýže nepřevařená a velmi zajímavě dochucená. Hutná fazolová omáčka výborně podtrhovala chuť celé kombinace. Navíc, menu bylo za velmi rozumnou cenu. V restauraci dělají i poměrně kvalitní kávu.

Do Las Adelitas se určitě budu vracet. Kvůli veselé a autentické atmosféře, kvůli obsluze, kterou práce baví a v neposlední řadě kvůli originálnímu okořenění a úpravě jídel.



1 komentář:

  1. "Měli jsme rýžovou placku plněnou brambory a sýrem, s fazolovou omáčkou a rýží." - A kvuli tomu jste sli do mexicke restaurace? To jste se mohli rovnou po vegetariansku napast na louce :-)

    OdpovědětVymazat