středa 31. října 2012

Jak chutná New York? "Hotel Ace"



Hotel Ace

Hotel Ace zabírá téměř celý blok na rohu 29. ulice a Broadwaye. Nějaký designér si dal skutečně zabrat a vytvořil pro tento hotel celkovou retro image industriální Ameriky 50. let a nějaký investor dal skutečně zabrat svému portfoliu a zainvestoval do téměř celého bloku, takže hned vedle hotelu je retro holičství, přísně stylové butiky, ústřicový bar, sendvičárna a jedna michellinská restaurace. Zkrátka všechno, co si moderní hipster, co je zároveň trochu i foodie, může přát. A foodies co mají pořád hlad také uvítají na každém pokoji retro lednici plnou jídla a pití. No jo, motto “thank you for sleeping with us” zkrátka sedí. 

Stumptown Coffee Roasters

V budově se nachází kavárna Stumptown coffee roasters, pobočka stejnojmenné pražírny kávy. Ace neposkytuje snídaně a ve frontě na latté u Stumptonů se proto seznámíte s většinou osazenstva hotelu. Tak jako celý hotel, i Stumptown’s musejí být free, cool a in, takže všichni baristé nosí povinně bekovku, klobouk, nebo alespoň čelenku se sojčím perem. To však nic neubírá na nebeskosti jejich latté, do kterého vám udělají “art” i když si jej berete s sebou. Vlastně, většina zákazníků si svoji kávu bere s sebou. Tenoučký pult ve výloze je totiž jediné místo, kam si lze šálek odložit. Ale i tak to má něco do sebe, chráněni výlohou a s hustým latté v ruce můžete sledovat show new yorských ulic zcela nerušeně. 


The Breslin

Jen tak mimochodem se v areálu hotelu Ace nachází michelinská restaurace. A movitější hosté do ní jen tak mimochodem chodí na snídani. A číšníci tam ledabyle a v civilním oblečení doporučují michelinské speciality a nosí to, na co máte právě chuť. Jak by se dal interiér Breslinu popsat? Vysoké stropy, tmavé dřevěné bednění stěn a všudypřítomné retro figurky prasat a krav, vycpané hlavy a rustikální obrazy. Něco jako mix skotského baru z předminulého století a řeznictví amerických 50. let. 



Snídaňový kuchař Breslinu očividně rád italský čerstvý sýr ricotta. Ve velkém množství ho dávkuje jak do lívanců, tak do šlehačky i na frittatu. U obého je pak výsledkem mnohem vzdušnější a nadýchanější těsto. Petrův sendvič sestával z celozrnného chleba s tlustým plátkem uzené šunky od kosti a ztraceným vejcem obaleného ve směsi tří sýrů a lehce osmaženého. Něco na způsob amerického Croque monsieur. Nadpozemské. Breslin servíruje kávu přilehlých Stumptown coffee roasters. 



Žádné komentáře:

Okomentovat