středa 24. října 2012

Jak chutná New York? "Amerika II."




The High line

Nový a velmi cool newyorský park se vine ve výšce šesti metrů nad povrchem v místech, kudy dříve projížděla nadzemka spojující západní okraj Manhattanu. Před deseti lety High Line hrozila demolice. Ale občanská iniciativa demolici naštěstí zabránila a z kolejiště je nyní nádherná zatravněná “procházka v oblacích”. Můžete odsud v klidu shlížet na rušné ulice Meatpacking District a West Village. No a nebyl by to New York, kdyby na High Line pečlivě a regulovaně nevpouštěl prověřené kulinární projekty. Jeden z nich je společnost Melt bakery, která se specializuje na výrobu zmrzlinových sendvičů. Já vím, my jsme tu měli ruskou zmrzku už dávno, ale oni ji povýšili na něco víc. Oblíbená je třeba zmrzlina z modrého sýra a slanou oplatkou, nebo mátová zmrzlina s oplatkou z čokoládových sušenek. Na obrázku je zmrzka ze zeleného čaje, které prostě nešlo odolat!
Pershing square
 
Představte si, že by vám to z Hlaváku jelo v deset a tak byste si zaskočili vedle do restaurace a nechali si rychle přinést džus a vejce benedikt. Nepředstavitelné, říkáte? A co teprve představit si uprostřed Hlaváku Appstore! Kroutíte hlavou, že to nejde? Na newyorském nádraží Grand Central je ale, jak říkají češtináři, obojí možné. Zničehonic se tam uprostřed cestovního ruchu válejí na stolech ty nejdražší notebooky a tablety a místní prodavače neplatí za to, co prodají, ale podle toho, kolik času stráví se zákazníkem. Takže když jsme se s Petříkem dosytosti vynadívali na všechny MacBooky, iPhony, sluchátka, reproduktory, kryty na telefony, wifiny a redukce, byl tak akorát čas na pozdní snídani. 


Kultovní snídaňová restaurace Pershing Square se nachází přímo u východu z Grand Central a to na poněkud kuriózním místě pod mostem. Co chvíli se tedy celý lokál jemně zachvěje, ale mexickou obsluhu to z míry nevyvádí a tak se za chvlku uklidní i turistické osazenstvo. Na výběr máte z různých zdravých variant snídaní s müsli a ovesnými kašemi, ale když už jste v New Yorku, měli byste si asi dát The New Yorker, ne? Vejce, slanina, toast a hranolky. A nebo, tak jako obyvatelé New Yorku posedlí lososem, vejce benedikt s anglickým muffinem obloženým uzeným lososem. Když se to tak vezme, je to celkem ekonomické. Další přísun jídla totiž po vás bude žaludek požadovat až další den.  



Žádné komentáře:

Okomentovat