neděle 24. června 2012

Debilní, debilní domácí těstoviny!


Tak děcka, dokonce jsem si i koupila v Římě tu speciální mouku a ta vykrajovátka na ty domácí těstoviny. Tuhle o víkendu si vyhradím půlku dne (sic!), abych se do toho teda vrhla a mohla vám konečně prezentovat recept, který když ve své laboratoři přesně zreplikujete, vyjdou vám ty super žluťoučké těstoviny z Aromi. A zase prd! 




Tady to ještě vypadalo, že budou jako z Aromi...
A to vám ani nechci říkat, že jsem u toho musela přetrpět celý film Artur! Ten nejhorší, nejhorší film ever made! NIKDO není tak hezkej, aby zachránil takovou plytkou srágoru. Natož ten kyborg Russel Brand, kterej zná jen dvě herecký polohy – huronský smích a divné zamračení. Jedno foto za všechny zde. No nic. 

Úplně přesně jsem sledovala návod na balení italské mouky. Teda tak přesně, jak mi to jen návod přeložený v Google translate dovolil. Znáte to: Mouky kráter v centru a rozbít vejce a dobře promícháme s rukama dokud není vidět rovnoměrně těsta koule, můžete odpočinout na 15 minut a přistoupit k realizaci těsta.“ Vykrajovala jsem šíleně drahým vykrajovátkem z Říma, plnila půl dne špenátem a Ricottou z Globusu a když jsem je pak podávala, byly stejně strašně tlustý a strašně moučnatý.


Takže recept nebude, ale pořídila jsem u toho teda dost pěkný fotky! Tady jsou...


 Vypadají dobře, co? Ale nenechte se zmýlit...

7 komentářů:

  1. Tvůj popis mě fakt pobavil, s tím googlem to zná snad každá z nás... :D Ale nevěš hlavu, však ono se příště povede a už se moc těším až si tady o tom budu číst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, to si snad radši ještě jednou pustím Artura!;) Ale díky za povzbuzení do další práce! Bětka

      Vymazat
  2. Já myslím, že největší peklo je to rozvalování - a čím lepší a tvrdší mouka, tím to jde hůř, jednou jsem takhle dělala těstoviny pro 10 lidí... Uuuf. I ten nejlevnější strojek z Lidlu atd. je proti tomu dar z nebes a domácí těstoviny se rázem můžou stát častějším jídlem.
    A nechala bych déle odpočívat, fakt to zvláční, 15 minut je úplné minimum. Ale pobavila jsem se:)

    OdpovědětVymazat
  3. Chce to strojek. Dá se sehnat docela za levno a těstoviny jsou hned mnohem jednodušší a výsledek ideálnější. Já nechávám v lednici těsto odfrknout tak hodinku... ale i tak vypadaj krásně a to vykrajovátko tiše závidim :-)

    OdpovědětVymazat
  4. A kterej strojek je nejlepší? Máte někdo tip na značku/výrobce/prodejnu? Odpočívání taky zařadím! Díky všem! Bětka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám vyzkoušenej nějakej TV products, slo to, ale u nejtencich to nekdy uplne neprokrojil, muselo se to odtrhavat. Ale porad fajn, jen na ne mozna nesedi ty nastavce co na original marcato, i kdyz je to dost kopie, tak treba jo, nezkousela jsem.
      Pak jsem dostala uplnou klasiku, Atlas Marcato (tak prej jeste pastabike wellnes se pise na krabici, fascinujici). Pry byl koupen v tech domacich potrebovach na Jana Masaryka, ale to je myslim uplne jedno, maji ho vsude:)

      Vymazat
  5. Betka, krasne som sa pobavila. Teda nie zo skodoradosti, ale tak milo nastvane si to napisala! Ocenujem, ze i napriek rozladenosti si zachovavas zmysel pre humor :-) prajem vela trpezlivosti a vydarenych receptov do buducna!

    OdpovědětVymazat