neděle 29. dubna 2012

Uvařila jsem pro Krause: salát podle Orangette

Víte, kolik tiskových mluvčích je třeba na přípravu salátu? Touto problematikou se představenstvo intenzivně zabývá, ale na konkrétní číslo je v tuto chvíli příliš brzy. Jak říkají mluvčí, sestry Plívovy v Show Jana Krause: „Je to tak!“



Mluvčí mají tvrdý chlebíček. Očekává se od nich nemožné. Třeba že pomocí linky udělají z černé bílou, nebo dvěma větami zachrání reputaci firmy. Občas se jim tato stresující práce promítá i do soukromí a to pak na své partnery mluví spisovně. Ale nalijme si čistého vína (k dnešnímu receptu se bude hodit bílé), jak byste asi odpovídali vy, kdyby vás předhodili novinářům s jediným zadáním - snaž se tomu tématu úplně vyhnout!

Na vyhýbavá vyjádření je potřeba se řádně posilnit. Ideální doping pro mluvčí je tedy něco rychlého (nemá čas) a něco, co jej příliš nezatíží (má nervy v kýblu). I mě média občas grilují, takže vím, o čem mluvím! Proto navrhuji rychlý salát z rukoly, kuřecího a bagetových krutonů podle bloggerky Orangette. Salátu nevadí, když vystydne, zatímco mluvčí přesvědčuje novináře o “žhavosti” tématu.


Co budete potřebovat:
  • Dvě hrsti rukoly
  • 120 g krůtího prsa
  • Olivový olej
  • Černé olivy
  • Jedna žlutá paprika pokrájená na tenké plátky
  • Bageta, nebo bílý chleba italského typu
  • Jeden propasírovaný stroužek česneku (vynechte, hodláte-li se po obědě ještě s někým bavit)
Krůtí prsíčko osolte, potřete olivovým olejem a ogrilujte. Nechte stranou vychladnout a pak natrhejte na nudličky. Bagetku, nebo ciabattu rozkrájejte na menší krutonky, potřete olivovým olejem a vložte do trouby na 200 °C, dokud krásně nezezlátne. Po vyjmutí z trouby do nich vmíchejte propasírovaný stroužek česneku. Smíchejte rukolu, olivy a papriku a prohoďte s trochou olivového oleje. Přimíchejte bagetky a krůtí. Můžete však přidat i svůj oblíbený dresing, trochu octa, nebo si pohrát s poměrem ingrediencí.
Každopádně, po takovém salátku se vám určitě podaří něžně zformulovat i zprávu o vyšším zdanění.

Žádné komentáře:

Okomentovat