čtvrtek 5. května 2011

Co s řepou z bedýnky?

Musim přiznat, že jsem nevěděla, co s řepou z farmářské bedýnky. Ale pomohl mi s tím kvapně pan Cuketka na svém blogu. Na vejšce mě učili, že musím zdroje citovat a tak prosim zde. Cuketkův recept zafungoval tak, že jsem si řepu zamilovala. Musím vás teda varovat, že po konzumaci většího množství řepy se nesmíte na záchodě ničemu divit, ale to už jste asi zjistili sami.

Recept: 
  • překvapivě řepa
  • pepř, sůl
  • olivový olej
Řepu obalte pěkně neprodyšně alobalem a strčte zhruba na hodinu a půl do trouby na 220 stupňů. Cuketka píše až dvě hodiny. Tak to zkuste jak myslíte. Pak jen vyndáte, rozkrojíte na kolečka, pokapete olejem, posolíte mořskou krystalkovou solí a popepříte čerstvým pepřem z mlýnku. Nemá to chybu jak poznáte sami.