pondělí 18. října 2010

Recenze pro Scuk - Noodle bar


The Noodle bar není tou nejhonosnější a nejpohodlnější restaurací v Praze, avšak pokud vaše srdce hoří pro koriandr, galangu, kokosové mléko a dalších typicky asijské ingredience, budete se sem už navždy rádi vracet.



 Noodle bar je moje srdcovka od té chvíle, co jsem do něj před lety poprvé vkročila. Budete si sice muset zvyknout na velmi malý prostor, ale milovníci autentické a poctivé asijské kuchyně to jistě přetrpí. Interiér není nijak honosný, ale barevný a hlavně nekuřácký. Velmi příjemně se z něj nad horkou polévkou Tom Kha zírá do spěchu ulice.

Sympatická obsluha ochotně poradí a pomůže, ale zároveň vám ponechá vaše soukromí a klid na jídlo, což se cení. Snad jediné mínus interiéru je přílišná blízkost kuchyně, která může zanechat stopu na vůni vašeho oblečení. V Noodle baru je také potřeba počítat s hodně malým prostorem mezi jednotlivými stoly. Takže tajné materiály a intimní hovory radši přesuňte jinam.

Kvůli čemu se ale rozhodně vyplatí Noodle bar navštívit, je jídlo. Jejich kuchaři podle mého názoru vaří nejlepší Tom Kha Kai i Tom Yum Kung v Praze. Jsou tak poctivé, že doporučuji vzít si kapesníček, abyste si mohli z čela otřít krůpěje potu. Nečekejte žádnou vodovou polévku s konzervovanými žampiony, která thajsko jen vzdáleně připomíná. Protože dostanete opravdu pikantní a horký vývar z galangy a citronové trávy s kvalitním kokosovým mlékem a čerstvými krevetami. Z jídelního lístku vybírejte ale pozorně, protože jídlo v Noodle baru se opravdu se nepodobá tomu, co podávají ve zdejších čínských restauracích. Pokud máte pocit, že nějakou z uvedencýh surovin zrovna nemusíte, raději se pusťte do kari. S žádným z nich neuděláte chybu. V Noodle baru ale taktéž výborně ovládají nudlová jídla i dezerty. O křehkých rýžových kuličkách s arašídovou náplní s ananasem se mi i zdá.

Jste-li fanoušci asijské kuchyně, v Noodle baru se vám bude i přes malý prostor líbit. Dobře se tam najedí i vegetariáni, kteří si vyberou z několika hlavních jídel.


Žádné komentáře:

Okomentovat