středa 8. prosince 2010

Recenze pro Scuk - Pizza Maják

Na sídlištní krajinu nečekaně vkusná, moderní a prostorná restaurace s příjemným personálem. Jídlo na českém průměru.

Na pizze Maják mě baví moderní a prostorný dřevěný interiér a téměř přímořská atmosféra. Při každé návštěvě jsem byla víceméně spokojená i s jídlem. Je to ale asi zákon schválnosti, že když jdete do restaurace s cílem hodnotit, něco se pokazí. U nás to bohužel bylo právě jídlo.



Kromě velmi příjemné letní zahrádky stojí za zmínku i prostorný dětský koutek vybavený pěnovými míčky a oddělený od zbytku restaurace prosklenou stěnou. Děti se v něm tedy mohou dosyta vyřádit, aniž by rušili ostatní návštěvníky restaurace. Mínusem co se týče interiéru je pouze neexistence stěny dělící kuřáckou a nekuřáckou sekci.

Ačkoli jsme přijeli ve sněhové vánici, v restauraci panoval jako vždy čilý ruch. Maják je, zdá se, mezi místními dost oblíben, což je dobrá vizitka restaurace sama o sobě. Obsluha je poměrně profesionální - personál nás při vstupu pozdravil, poradil s usazením, hleděl si nás a číšnice nevynechala ani přátelský small talk o počasí. Na spokojenost se ale nezeptala. Tentokrát jsem jí ale byla celkem vděčná, protože nevím, co bych jí byla řekla.

Jídlo mě totiž tentokrát zklamalo. Moje Ravioli s lososem a zeleným chřestem byly překvapivě dlouhé válečky z tlustého těsta bez chuti naplněné poměrně suchým lososem. Přes ně byly přehozené tři stvoly rozmraženého, vodového chřestu. Jídlo bylo jinak poměrně lákavě servírované a snahu o domácí pastu také hodnotím kladně, ale asi by to chtělo ještě trochu cvičit. Partnerovy Spaghetti bolognese byly sice al dente, ale ragů bylo bez chuti a také plavalo ve vodě, jak kdyby bylo rozmražené.

Dávám ale 3, protože při mých předchozích návštěvách byla pasta víceméně v pořádku. A Pizza Maják stojí za návštěvu. Už kvůli svému modernímu interiéru, přátelskosti k dětem a kvalitní obsluze.

Žádné komentáře:

Okomentovat