sobota 9. října 2010

Pljeskavica


  • Mleté maso
  • Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletá paprika
  • Bulky
  • Červené papriky
  • Hořčice, kečup podle chuti
  • Olivový olej
Pljeskavica, srbský hamburger, je extrémně lehké jídlo a proto jeho přípravu zvládne i váš partner. Nákup ale zřejmě zbyde na vás, holky. Nebude toho ale moc, takže klid. Kupte mleté hovězí maso a trochu vepřového, aby to nebylo úplně suché. Máte-li více času, můžete si maso sami namlít a do hovězího přidat trochu vepřového. Pokud je času málo, nestyďte se a maso si kupte už namleté.

Doma nasekejte cibulku opravdu úplně najemno a promíchejte jemně s masem. Nemíchejte ale moc vehementně, aby maso zůstalo vzdušné. Osolte, opepřete (nemusím doufám připomínat, že mletý čerstvý pepř se se sušeným nedá srovnávat), kdo chce, přidá papriku. Udělejte z těsta hamburgerové placky a pamatujte při tom na to, že se těsto grilováním hodně speče.

Houstičky, nebo pita placky rozřízněte na půl. Z červených paprik vyndejte semeník a rozřežte je na větší kusy. Potřete lehce olivovým olejem a osolte.

Pljeskavice a papriky hoďte na gril, opékejte z obou stran, ale nespečte úplně. Maso by mělo být veprostřed růžové. Houstičky můžete dát na gril také na chvilku ohřát, čímž docílíte opravdového chuťového zážitku. Můžete je poté potřít hořčicí, nebo kečupem a můžete do nich dát syrovou cibulku. Nezapomeňte si do nich ale dát pljeskavicu a grilované papriky. A může se podávat.